CBS
Masters in Music Entertainment
UB2
. Welkom bij vzw De Kampanje  !  23 jan 2022 - 15:35
.
.
.
Covid-19
.

Contactpersoon vereniging:

Pieter Sarens

info@dekampanje.be

+32 477 786 781


Menu
.

Fotogalerij
.

Dagboek
.

Boeking & Info
.

Aanmelden
.
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
.
We hebben 405 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken

.
. . .
11 en 12 mei: Processie & Jaarmarkt
1922 x gelezen
 
.
.
De Kampanjenoot

De lente is in het land en dan is het in Steenhuffel steevast processie- en jaarmarkttijd!

De rijke Steenhuffelse processietraditie is op zondag 11 mei weer een jaartje ouder geworden.  Dit jaar kon de kleurrijke stoet, waarin het hele Steenhuffelse verenigingsleven vertegenwoordigd is, trouwens van start gaan onder een stralende zomerzon... Eindpunt van de processietocht was het kerkplein, waar het hele gebeuren op een plechtige wijze werd afgesloten met een openluchtmis.  Een opwarmertje voor de jaarmarkt de volgende dag...

Opwarmen voor de jaarmarkt de dag erna hoefde in feite niet met het zomerweer dat al enige tijd regeert in onze contreien.  Maar niemand die daar om treurt, natuurlijk! De kampanjanen waren die maandag de 12de al vroeg in de weer om één en ander op tijd klaar te krijgen voor het jaarmarktfeest.  Er werd druk gesleuteld, geschroefd, getest, getapet ("geteept" in het Engels), gesneden, getimmerd, koffie gedronken, koffiekoeken gegeten, geclarkt (met de clark rondrijden), geplugd, gepoetst, gesjouwd enzovoort.

Want om half elf gingen Joris en de zijnen van start voor een zonovergoten CBS-concert.  Daarna sprongen ook onze Union Big Band in de dans, samen met dansgroep GembadaThe Crumbles mochten tegen het eind van de namiddag op vrij energieke wijze afsluiten.

Onze bezoekers hebben er gegarandeerd van genoten: lekker zonnetje, een gepast fris natje (slaat zowel op de drank als op onze verkoelende nevelbrug), een streepje muziek, ... Genoeg elementen om achteraf met zeer veel contentement terug te blikken op het jaarmarktweekend 2008!

Klik hier voor de foto's van de processie...

En hier voor de foto's van de jaarmarkt...
Stuur dit bericht door  
.
. Geplaatst door: Admin op dinsdag, 13 mei 2008 - 12:15 GMT   .
.
 
.

vzw De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel

Vragen? info@dekampanje.be