CBS
Masters in Music Entertainment
UB2
. Welkom bij vzw De Kampanje  !  23 jan 2022 - 15:31
.
.
.
Covid-19
.

Contactpersoon vereniging:

Pieter Sarens

info@dekampanje.be

+32 477 786 781


Menu
.

Fotogalerij
.

Dagboek
.

Boeking & Info
.

Aanmelden
.
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
.
We hebben 404 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken

.
. . .
5-6-7 maart: gitaristen op weekend
1908 x gelezen
 
.
.
Op een dag, meer bepaald vrijdag 5 maart, trokken 38 gitaristen samen met kabouter Wesley naar een groot kabouterhuis in Houffalize...

Het weekend werd ingezet met een kennismakingsspel, een kabouterkwis en de loting van de groepen voor het free podium. Al meteen namen een paar hevige gitaristen hun gitaar vast en begonnen ijverig te oefenen voor het free podium.

Zaterdagmorgen stonden we aardig versteld van de laag sneeuw (zo’n 15cm) die ‘s nachts gevallen was. Veel tijd hadden we niet om ervan te genieten, want de ochtend werd ingezet met een gitaarsessie onder leiding van Willy. We waren allen voorzien van een weekendboekje zodat al snel liedjes van The Beatles, Doe Maar, Elvis Presley, Kings of Leon, … doorheen het huis galmden.
Het is  een feit, de eerstejaarsgitaristen moesten zeker niet onderdoen voor de anderen.

Zaterdagnamiddag konden we eindelijk genieten van de sneeuw en de prachtige omgeving. Thomas, onze 16-jarige gids (tevens gitarist) met zijn hond Wilma, kent de omgeving als zijn broekzak en leidde ons in stilte langs een riviertje, burchten van bevers, verse everzwijnsporen. Stil moesten we zijn, want we mochten de dieren niet laten opschrikken. Helaas was dat niet altijd even gemakkelijk en zagen we niet veel diertjes, maar het uitzicht en de omgeving waren prachtig.

Zaterdagavond na een heerlijk maal van onze chef-kok Luc was er een surprise-show van The Muppets waarbij Willy werd omgedoopt tot Silly Willy in een paterskleed. Hier gaat gegarandeerd nog lang over gesproken worden. Na een amusante show werd het tijd voor het serieuzere werk en gaven acht groepjes het beste van zichzelf tijdens het free podium.  Iedereen, van eerstejaars tot samenspelgitaristen, liet zijn beste kant zien. Het resultaat mocht er zijn. De sfeer zat er dik in en er werd uit volle borst gezongen.

’s Avonds maakten we er nog een feestje van door elkaar uit te dagen met gitaarspelen, te dansen, te zingen en vooral weinig te slapen.

Zondagochtend, na een stevig ontbijt, stonden we weer present  voor een  gitaarsessie. 38 vermoeide gitaristen die niet afgaven, het heeft toch zijn charme. ’s Middags na een lekkere vol-au-vent was het tijd voor de prijsuitreiking van de quiz.

Jammer genoeg moesten we alweer afscheid nemen van het weekend, maar we gingen naar huis met een bagage vol muzikale herinneringen en leuke anekdotes.

Zie onze galerij voor de foto's...

 
Stuur dit bericht door  
.
. Geplaatst door: Admin op zondag, 21 maart 2010 - 16:31 GMT   .
.
 
.

vzw De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel

Vragen? info@dekampanje.be