CBS
Masters in Music Entertainment
UB2
. Welkom bij vzw De Kampanje  !  15 jan 2021 - 20:22
.
.
.
Covid-19
.

Contactpersoon vereniging:

Pieter Sarens

info@dekampanje.be

+32 477 786 781


Menu
.

Fotogalerij
.

Dagboek
.

Boeking & Info
.

Aanmelden
.
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
.
We hebben 1 gast en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken

.

Dit is onderwerp Noot CBS

De volgende verhalen zijn gepubliceerd over dit onderwerp.

<   1234567891011121314   >

. . .
29 juni: Concert Bochabela String Orchestra & Violet 225 x gelezen  
.
.

Op zaterdag 29 juni om 19u gaat er een spetterend concert door in de Kampanje met het Zuid-Afrikaanse Bochabela String Orchestra en hun Vlaams zusterorkest Violet uit Oud-Heverlee.

De opbrengst van dit concert gaat volledig naar het internationaal gelauwerde project van het Bochabela String Orchestra met jongeren uit de townships van Bloemfontein, ZA. Dat project bestaat ondertussen 15 jaar bestaat en heeft in die tijd honderden jongeren de liefde voor de muziek bijgebracht. Violet viert dit jaar zijn 10 jarig jublieum. Een uniek, niet te missen, concert! 

Bochabela String Orchestra

De jongeren van het Bochabela String Orchestra wonen in de sloppenwijken bij Bloemfontein waar ze geconfronteerd worden met armoede en aids. Muziek geeft hen plezier en meer toekomstperspectief. Op hun beurt bezorgen ze ons veel plezier tijdens hun concerten. De Zuid-Afrikaanse muziek staat bekend als de beste van Afrika. Het is niet toevallig dat Paul Simon er Graceland ging opnemen. 

Violet vzw

"Violet is een kleur, Violetje een kleurtje." Uiteraard. Maar dat is niet alles! Violet staat ook voor een 120-tal jongeren vanaf 8 jaar. Met viool of cello in de hand brengen ze vrolijke muziek, afkomstig uit verschillende hoeken van de wereld. Zo ook uit Zuid-Afrika, via de uitwisseling van muziek en vriendschap met het Bochabela String Orchestra. De opbrengst van hun concerten en hun CD's gaat dan ook grotendeels naar het project dat ondertussen vanuit de townships al is uitgebreid naar het platteland rond Bloemfontein. 

Check de videofragmenten:

http://youtu.be/w3W39RTlhVs

http://youtu.be/H_eKqHwSGo4 

En facebook:

https://www.facebook.com/events/436186013145044/  

 

Meer info en tickets op www.violetvioletje.com .
. Geplaatst door: Admin
op zondag, 16 juni 2013
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
1 maart: Muzikantenetentje - Foute avond 1167 x gelezen  
.
.

Kan het contrast groter zijn? Daar waar het muzikantenetentje de voorbije jaren hoge stijltoppen scheerde onder de noemer ‘De Gouden Kampanjaantjes’  droop de kitscherigheid er dit jaar van af… Het was niet voor niets een ‘Foute Avond’!

De (foute) toon werd gezet met de repetitie: alle instrumenten kriskras door elkaar! Tsjonge jonge… Gelukkig dat dit een louter interne aangelegenheid was! Het enige dat niet fout was die avond: het eten.  Lekkere frietjes met stoofvlees, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus! Smullen!

En nadien met z’n allen de dansvloer op! Dankzij de geprojecteerde dansmoves wisten de drie duivelse organisatrices zelfs de meest verstokte "ik-speel-normaal-gezien-alleen-luchtgitaar-op-een-dansvloer"-mensen te overhalen om zich volledig te laten gaan.Zelden zo gelachen in onze Kampanje! Fout was deze Foute Avond zeker niet!

De bewijzen zie je door hier te klikken..
. Geplaatst door: Admin
op donderdag, 07 maart 2013
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
Zondag 3 maart: Jonge Solisten op het Podium 1536 x gelezen  
.
.
Onze leerlingen instrument zetten hun beste beentje voor.

De foto's kan je hier bekijken..
. Geplaatst door: Admin
op zondag, 03 maart 2013
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
978 x gelezen  
.
.

Deze keer werd het big band concert niet overspoeld door watergeweld, maar wel door een klankenvloed van de solisten Dree Pereamans, Christophe De Maertelaere en Wietse Meys.Een volle zaal, een goeie presentatie, veel swing, veel sfeer, meer moet dat niet zijn.

En de foto's kan je hier bekijken..
. Geplaatst door: Admin
op zondag, 02 december 2012
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
Kampanjeweekend 27-29/10/2012 429 x gelezen  
.
.
De 4e week van oktober rinkelde de telefoon in De Kampanje… generaal De Weerd(o) en Major Sarens riepen de hulp in van de Kampanjanen. (Het nummer van de Kampanje vind je in de rubriek  ‘dappere en stoere strijders voor de goede zaak’).

Een geheimzinnige kist zou in De Panne gedropt worden en er drie dagen lang bewaakt moeten worden. Het niet in slechte handen vallen van deze kist was van levensbelang! Zonder aarzelen stapten 110 Kampanjanen de bus op, richting De Panne.

Eerst moesten we met z’n allen nog getraind – gedrild – worden tot we minstens 2 strepen verdiend hadden. Tal van activiteiten in de duinen stoomden ons klaar tot echte soldaten. Dan kwam de generaal op inspectie en werd de kist gedropt. Meer dan 30u lang werd ze nooit – maar dan ook ooit – uit het oog verloren! In weer en wind bewaakten onze troepen de kist in een zelfgemaakte verdedigingspost.  Uiterst tevreden dat we zulks een moeilijke missie tot een goed einde gebracht hadden keerden we terug naar onze eigen kazerne: De Kampanje. Ingerukt, Mars! 

Voor de foto's: klik hier.

 .
. Geplaatst door: Admin
op dinsdag, 30 oktober 2012
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
22 september: openingsfeest vernieuwde Kampanje 2419 x gelezen  
.
.

In februari 2012 wordt gestart met ingrijpende verbouwingswerken aan onze Kampanje.  De statige dame van de Brouwerijstraat is immers veel te klein geworden voor al het muzikaal geweld dat er in wordt georganiseerd.  De daarop volgende maanden steken tal van vrijwilligers, bijgestaan door de nodige vaklui, de handen uit de mouwen. Gaandeweg herrijst uit het stof en het puin een compleet vernieuwde en vooral sterk uitgebreide zaal.  Een juweeltje, daar zijn vriend en vijand het over eens...

Uiteraard moet zoiets met stijl worden gevierd!  De datum stond al een hele tijd vast: zaterdag 22 september (kwestie van de troepen tijdens de werkzaamheden gemotiveerd te houden...).

En met stijl werd er ook gevierd!

Union Bigband gaf om half zes de aftrap. Lekker jazzy en lekker bigband.  De liefhebbers konden heerlijk genieten... Na het UB²-concert was het tijd voor de academische zitting.  Gastpresentator Rikkert Van Dijck stelde de verschillende sprekers van de avond voor: architect Bart De Schouwer, onze voorzitter Pieter Sarens, de Londerzeelse burgemeester, muzikanten Marc Troch en Lien Dierckx (met een eigen impressie) en de bezieler van het project, Hendrik Sarens.  Het officiële gedeelte werd afgesloten met een plechtige gedenksteenlegging aan de nieuwe ingang van het gebouw. En met een gezellige receptie met passend natje en droogje...

En toen.... toen was het tijd voor het showgedeelte... Met de concertband, Sofie Van Moll, Natalia en onze Zuid-Afrikaanse hartsvriendin Nádine. Alstublieft!

Met de elektriciteit die toen werd opgewekt, is de sluiting van Tihange 2 en Doel 3 zó vergeten!  Natalia stak de lont in het kruitvat met een paar van haar grootste hits.  De Kempische diva doet momenteel eigenlijk geen optredens omdat ze werkt aan de voorbereiding van een nieuwe reeks optredens in 2013, maar voor de Kampanje wilde ze een uitzondering maken! En verdorie, had die er zin in, zeg!! 

Al even straf vuurwerk kregen de toeschouwers voorgeschoteld door Nádine. Deze Zuid-Afrikaanse popdiva was blijkbaar nog steeds onder de indruk van onze optredens met haar in de Elisabethzaal in november vorig jaar en in haar thuisland in december.  De wederzijdse hartelijkheid deed bij deze schat weer een traantje wegpinken...  Schitterend!

Ter afronding van dit prachtige spektakel gingen Nádine én Natalia samen uit de bol, achteraf nog bijgetreden door Sofie.

Wat een optreden, en wat een energie waarmee je als toeschouwer om de oren werd gemept! En weer een pluim voor de boys en girls van Joris, die een perfect concert ten beste hebben gegeven... Proficiat, gasten!

 

Klik hier voor de foto's...

 .
. Geplaatst door: Admin
op zondag, 23 september 2012
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
Percussie - No Limits 3818 x gelezen  
.
.
 

Percussie.

Na het volgen van een jaar notenleer kan je ook kiezen voor percussie.

Tijdens de percussielessen wordt het accent op de marimba gelegd. Naast marimba wordt  er ook les gegeven op de pauken, conga’s, klein slagwerk en drum. Het doel van deze opleiding is het bekomen van een allround slagwerker die zowel het melodische als het ritmische slagwerk beheerst.

De percussielessen gaan wekelijks door op dinsdagavond vanaf 18u30 of zaterdagmorgen vanaf 9u00 en starten vanaf dinsdag 9 september. Ingeschrevenen krijgen begin september het juiste uur toegewezen. 

 

 
Jef Callebaut behaalde in 2018 zijn diploma Master in het Slagwerk in het conservatorium van Antwerpen.
Hij speelt en speelde in verschillende bands, ensembles en orkesten zoals straatfanfare Fatiboombastic, als drummer bij band Kardynal en het percussie ensemble WIK uit Zemst-Laar. Hij was verschillende jaren solist op de solistenwedstrijden van Vlamo en werd er finalist in de hoogste afdeling.

Jef is een gepassioneerde leraar die er van geniet zijn kennis door te geven en de leerlingen te zien groeien in het ontwikkelen van hun eigen muzikale stem. Hij werkt als muziekdocent bij o.a. Wisper, Mooss en Musica.


.
. Geplaatst door: Admin
op woensdag, 01 augustus 2012
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
AcCent+ 2246 x gelezen  
.
.
 

Accent+ wordt geleid door Lore De Lombaert.

Lore behaalde het diploma hogere graad 3 in de instrumentrichting viool in de academie van Londerzeel. Ze volgde er tevens ook enkele jaren piano.Lore speelt er ook in het symfonisch orkest en neemt af en toe een partiële repetities voor haar rekening.Vanaf haar 14e vervoegde Lore de strijkers in de concertband en volgde ze in De Kampanje enkele jaren dansles. Ook 2 jaar les gitaar in De Kampanje staat op haar palmares.Lore werkt ook al 2 jaar mee als monitrice en dansjuf bij danscocktail.

Vanaf september 2014 dirigeert Lore vol enthousiasme de groep Accent+. Ondertussen studeert Lore Lichamelijke Opvoeding aan de VUBrussel..
. Geplaatst door: Admin
op woensdag, 01 augustus 2012
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
Terug uit Zuid-Afrika 312 x gelezen  
.
.

"The Brussels CBS Orchestra" is terug van een fantastische reis naar Zuid-Afrika.

De foto's kan je hier bekijken, en het reisverslag vind je hier.

And introducing De Kampanje's photo service: Indien je afdrukken of fotocadeau's (muismatjes, T-shirts, ...) wil bestellen, dan kan dat hier..
. Geplaatst door: Admin
op maandag, 02 januari 2012
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

. . .
17 december 2011: Divas in Company 2343 x gelezen  
.
.

Diva’s in Company werd een concert dat nog lang zal nazinderen! Naast een grootse Natalia brachten de présence en de glasheldere stem van Nádine het publiek in vervoering, wat na enkele van haar nummers leidde tot een langdurig applaus en een staande ovatie.

De foto's van de show kan je hier bekijken (overname enkel met toestemming. Inlichtingen: webmaster@dekampanje.be)

De andere reeksen vind je hier..
. Geplaatst door: Admin
op donderdag, 29 december 2011
  
  Stuur dit bericht door  
.
.
 

<   1234567891011121314   >

.

vzw De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel

Vragen? info@dekampanje.be