CBS
Masters in Music Entertainment
UB2
. Welkom bij vzw De Kampanje  !  23 jan 2022 - 15:05
.
.
.
Covid-19
.

Contactpersoon vereniging:

Pieter Sarens

info@dekampanje.be

+32 477 786 781


Menu
.

Fotogalerij
.

Dagboek
.

Boeking & Info
.

Aanmelden
.
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
.
We hebben 414 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken

.
. . .
12 februari: Over songs gesproken...
2344 x gelezen
 
.
.
De Kampanjenoot

Over songs gesproken en …geluisterd

Het bestuur trakteerde iedereen die op een of andere manier bijdraagt tot het functioneren van de muziekvereniging als Valentijnscadeau op een concert waarin artiesten het publiek laten kennismaken met de ontstaansgeschiedenis van nummers die zij gezongen of geschreven hebben.

De getuigenissen kwamen van Kris Wauters, Marc Vanhie, Sarah De Koster en Billie Kawende. Kris, de anders enkel instrumentaal aanwezige bij optredens van Clouseau, liet zich nu kennen van zijn vocale kant en ontpopte zich ook als een boeiend verteller. De anderen moesten voor hem niet onderdoen!

In ware MTV- unplugged- stijl ontstond er een nauwe band tussen de podiumbeesten en het publiek. Wie er niet bij was moet zeker eens naar de concerttournee in de Vlaamse culturele centra.

Lees ook het verslagje van Luc Vergaelen in "lees meer"....

Over songs gesproken ...,

Het is zaterdagavond,

De verwachtingen van het publiek zijn hooggespannen, Er staat iets bijzonders te gebeuren in de Kampanje. Een reeks prachtige gitaren in de spotlight, alles zeer sfeervol zoals we gewoon zijn van de top-crew van de CBS. Een inleidend woordje van Joris De Weert en dan is het zover. Kris Wauters brengt onmiddellijk de zaal in vervoering,

De stem en de gitaar even zuiver en meteen is de toon gezet. Wanneer ook Marc Vanhie (The Bet) , Sarah De Koster (Soundmixshow) en de nieuwe ontdekking Billie Kawende hun optreden maken, ontstaat er een magische samenzang. Je ogen dicht en het leek of The Eagles de zaal kwamen binnenwaaien. Het optreden gaf een blik in de keuken van de songwriters. Soms lukt het in tien minuten, dan weer duurt het maanden om die ene super-song of hit te schrijven. We kregen een afwisseling van rustige nummers, Clouseau-hits (En dans, Vanbinnen) , het 'Talk to the Liar' (puur jeugdsentiment) en vooral een reeks minder bekende pareltjes zoals Close, The Secret en Centered at the heart.

We kregen bovenop de première van 'I see you' met Afrikaanse inspiratie. Marc als het brein achter de muziek, Kris even goed op piano als gitaar en gedreven performer, de warme beklijvende stem van Sarah en de 'blue note' stem die zowat alles aankan van Billie zorgden voor een perfecte mix. Muziek werd teruggebracht tot de essentie, elkaar perfect aanvoelen, dynamiek en gevoel, Het plezier om te performen en dat alles met een super geluidskwaliteit. De interactie met het publiek maakte het nog leuker,

De aanwezige muzikanten zongen volop mee en kregen veel lof. Willy(-gitaar) kreeg terecht waardering van deze profs en zijn leerlingen genoten mee.

Dank aan iedereen achter de schermen die dit project mogelijk maakten en aan het bestuur voor deze unieke avond aan een vriendenprijsje.

Last but not least dank aan dit wonderlijke kwartet, Het was een avondje om te koesteren.

LV
Stuur dit bericht door  
.
. Geplaatst door: Admin op zondag, 13 februari 2011 - 15:23 GMT   .
.
 
.

vzw De Kampanje, Brouwerijstraat 10, 1840 Steenhuffel

Vragen? info@dekampanje.be